1. Which of the following will import only static members of java.util.Arrays class?
Ans: import static java.util.Arrays;
2. Which of the following is not a property of a JVM?
Ans: It prevents Java bytecode from being easily decoded/decompiled.
3. Object which can store group of other objects is called
Ans: Collection object
4. Non-static nested classes have access to from enclosing class.
Ans: All the members
5. What will be the output for the following code snippet?
ArrayList a1 = new ArrayList();
a1.add("Ravi");
a1.add("Vijay");
Iterator it = a1.iterator();
System.out.println(it.next());Ans: Ravi
6. Choose the correct option to fill the below code
Answer: sc.nextInt(); sc.next(); sc.nextDouble();
7. Which of the statement is incorrect?
Ans: Every class must contain a main() method.
8. What is the output the following code?
Ans: 1
9. If there are 5 classes, E is derived from D, D from C, C from B and B from A. which class construct will be called first if the object of E or D is created?
Ans: A
10. What will be the output of the following code?
Ans: a.y = 5
b.y = 6
a.x = 2
b.x = 2
IdentifyMyParts.x = 211. We want this code to print the titles of each book twice. Why doesn’t it?
Ans: None of the above. The code does print each book title twice.
12. What will be the output for the following code snippet?
HashMap map = new HashMap();
map.put(1, "E-Box");
map.put(2, "Learning and Assessment");
map.put(3, "Platform");
map.remove(0);
System.out.println("Values after remove: "+map);Ans: Values after remove: {1=E-Box, 2-Learning and Assessment, 3=Platform}
13. How to convert Date object to String?
Ans: SimpleDateFormat sdf = new SimpleDateFormat(“yyyy-mm-dd”); Sdf.format(new Date());
14. If an exception occurs within the block, the appropriate exception-handler that is associated with the try block handles the exception.
Ans: try
15. Choose the correct option based on this program?
Answer: When executed, this program prints the following: “The removed element is: 1”
16. Choose the option that contains only primitive literals.
Ans: 1.2D, 1f, ‘c’
17. What is the output of this program?
Ans: The program runs fine and displays x[0] is 0.
18. What is one of the most important reasons that Java supports extending classes via inheritance?
Ans: Developers minimize duplicate code in new classes by sharing code in a common parent class.
19. Predict the output.
Ans: [Char, acte, r de, cide, s th, e re, spec, t]
20. Consider the following code snippet. If you deserialize the object and print the field term (term is declared as int and is not a transient), what will it print?
Ans: 57
Happy Learning – If you require any further information, feel free to contact me.

![[Solved] Write a program to find the node with the minimum value in a binary search tree and print it with Java](https://realcoder.techss24.com/wp-content/uploads/2022/08/Solved-Write-a-program-to-find-the-node-with-the-minimum-value-in-a-binary-search-tree-and-print-it-with-Java-300x200.png)
![[Solved] Maximum Difference by Remapping a Digit with Java](https://realcoder.techss24.com/wp-content/uploads/2023/02/Solved-Maximum-Difference-by-Remapping-a-Digit-with-Java-300x169.png)
![[Solved] Evaluate Boolean Binary Tree LeetCode Contest](https://realcoder.techss24.com/wp-content/uploads/2022/07/Solved-Evaluate-Boolean-Binary-Tree-LeetCode-Contest-300x200.png)